Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

Thor 3D - maljem u čelo, ali ne i u dušu

Thor 3D je film koji trenutno drži (prije otvaranje na američkim blagajnama) 93% pozitivnih kritika na Rotten Tomatoesu. Ako usporedimo to s primjerice 79% zadnjeg dijela Harrya Pottera, filma kojeg naprosto obožavam i koji je daleko bolji od Thora shvatit ćete da su ocjene prenapuhane jer ovaj film uistinu šarmira dok imate 3D naočale i gledate na veliko platno,ali zaboravite ga čim izađete iz dvorane.




Ovo je prvi od dva filma koji će ove godine izdati Marvel Studios uz suradnju s Paramount Picturesom (drugi je Kapetan Amerika, film kojeg nestrpljivo iščekujem i zbog same činjenice jer se radnja odvija u Drugom svjetskom ratu).

Ovom filmu pak nedostaje upravo ono što me oduševljava u filmovima kao što je serijal Harry Potter ili ako ćemo govoriti kroz prizmu superhero filmova Hellboyev fantastični svemir. Thoru nedostaje scenografije - fantastični Nordijski svijet ne zapanjuje, a odluka da se ovozemaljska radnja filma odvija u New Area 51 Mexico je grozna jer posjeća na mnoštvo filmova koji su snimljeni o alienima koji padaju u pustinje i koji mogu oduševiti samo još priglupe Amerikance. Ako se već radi o Nordijskoj mitologiji, usitinu ne shvaćam zašto se radnja filma ne bi odvijala u Norveškoj ili bar u sjevernim zemljama Amerike gdje bi atmosfera bila bar donekle ugođena tolkienskoj priči koju Thor nudi.

Možda sam prestrog i nekompetentan jer sam zapravo mrzitelj Marvelovog svemira superjunaka (osim X-Mena) jer su teški kić i neukus za razliku od bogova iz D.C. Comicsa (Batman, Watchmen) i Dark Horse Comicsa (Hellboy i Sin City) koji na mračan i suptilan način obrađuju složene probleme društva.

Ipak, ako shvatite Thor kao zabavu zabavit ćete se.



Sadržaj:
U središtu priče je moćan i arogantan ratnik čiji nepromišljeni potezi ponovno raspiruju prastari rat. Zbog toga Thor biva prognan na Zemlju gdje je prisiljen živjeti među ljudskim bićima. Kad najopasniji zlikovac iz njegovog svijeta pošalje svoje najmračnije sile u napad na Zemlju, Thor shvati što je potrebno da netko bude istinski heroj. Inspiracija je pronađena u nordijskoj mitologiji, a naslovna uloga povjerena je Chrisu Hemsworthu (pogođen za ulogu). Uz Chrisa, tu su neponovljivi Anthony Hopkins kao kralj Odin i Natalie Portman kao Jane, oboje dobitnici nagrade Oscar.


Moj komentar:
Ovaj film je samo priprema za veliki spektakl sljedeće godine The Avengers u kojem će se sastati svi Marvelovi veliki superheroji. Thor također ima potencijala za nastavke te se nadam da će se samo poboljšavati s vremenom. Zabavite se jer to je jedino što će veliki hollywoodski studiji ikada nuditi.

U komentaru ostavite svoje mišljenje o filmu ;)

Pronađi više recenzija...

Autor: A.A, 30.04.2011. 11:12


First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni