Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

Izgubljena čast

Članak o drugoj sezoni "Izgubljene časti" pročitajte OVDJESadržaje epizoda druge sezone "Izgubljene časti" pročitajte OVDJE

Izgubljena čast, koja se trenutno prikazuje i još snima u Turskoj, nastala je adaptacijom romana Vedata Turkalija te progovara o životu nevine djevojke, njezinoj velikoj tragediji i okolini koja ju ne razumije.

Izgubljena čast - ponedjeljak-petak u 20:00h na Novoj TV (počevši od 02.siječnja 2012.)
Što Vas očekuje u idućim epizodama "Izgubljena čast" pročitajte ovdje


Ekranizacija ove serije odgovara na pitanja može li se gorka prošlost izbrisati, može li ljubav pobijediti, i na kraju može li se izgubljena čast vratiti...

Od producenta Kerema Çataya stiže potresna priča o prelijepoj Fatmagul (Beren Saat) čiji se život okrene naopako kada je bogati i razuzdani mladići višestruko siluju. Odgojena u malom turističkom mjestu Cesme u zapadnoj Turskoj, Fatmagul ne nailazi na podršku okoline, a dodatan udarac zadaje joj njen ogorčeni zaručnik Mustafa (F1rat Çelik) koji je zbog izgubljene časti ostavlja.

Fatmagul (Beren Saat) je nevina i prelijepa djevojka koja se uskoro treba udati za mladića skromnog podrijetla Mustafu (Firat Celik). Fatmagul obožava Mustafu te ne može dočekati završetak njihove kuće koju gradi, kao ni činjenicu da više neće morati živjeti sa svojom šogoricom koja vrši pritisak na nju i njenog brata. No nažalost, život je Fatmagul namijenio drugačiju i mnogo težu sudbinu. Nakon što ‘zapne za oko’ nekolicini razuzdanih bogataša Fatmagul ni ne sluti da će joj upravo oni "skrojiti" gorku budućnost koja slijedi.

Fatmagul je i u djetinjstvu bila tiha, svi su naviknuli na njezinu šutnju, a Mustafa se ne odvažuje ni dotaknuti je te ne može dočekati brak u kojem će zajedno sa svojom odabranicom živjeti i odgajati djecu. Fatmagul do sada nije imala ništa što bi joj pripadalo, pa pomaže Mustafi i strpljivo se priprema za život koji će biti samo njezin.

Kerim (Engin Akyurek) je iz obližnjeg sela, a otac mu je napustio majku zbog druge žene. Kad majka nije mogla prihvatiti novonastalu situaciju počinila je samoubojstvo te je ostao sasvim sam. Za njega se pobrinula lokalna iscjeliteljica koju zovu Babica, vlasnica velike parcele kraj mora na koju su bacili oko bogataši Rešat i Rifat Jašaran. Kerim radi u željezari, a ljeti željno iščekuje svoje prijatelje iz osnovne škole, bogate Selima (Engin Ozturk) i Erdogana Jašarana (Kaan Tasaner) te Vurala (Bugra Gulsoy).

Dok su bili djeca, među njima se nije osjećala klasna razlika, no kako odrastaju, jaz među njima raste. Put četvorice prijatelja, koji su zbog Selimovih zaruka jedne noći pili do jutra, presiječe se s Fatmagulinim, koja je izišla kako bi zaručnika otpratila na more. Razulareni mladići u šali počnu zadirkivati Fatmagul no pod utjecajem pića i opijata na kraju nesretnu djevojku siluju.

Jutro nakon, unesrećenu i zlostavljanu Fatmagul pronalaze poluživu na plaži te je smještaju u bolnicu. Kada djevojka dođe k svijesti mora se suočiti s gubitkom časti i nevinosti.

No prava tragedija za Fatmagul počinje onda kada je se, nad bolničkom posteljom, njen zaručnik Mustafa, zbog toga što je "obešćašćena", odrekne. Fatmagulinim nedaćama tu ne dolazi kraj. Kako bi zataškali silovanje moćni bogataši potplate Fatmagulinu šogoricu da zataška zločin. Kerim zbog srama i pod Jašaranovim pritiskom popušta te je prisiljen oženiti se s Fatmagul. Zajedno sa svojom obitelji i novim suprugom djevojka odlazi iz rodnog kraja u veliki Istanbul, jer za nju više nema mjesta u maloj sredini. Suočen s vlastitom sramotom zbog silovanja zaručnice Mustafa shvaća kako ništa ne može nadomjestiti ljubav koju je osjećao prema Fatmagul. Ustrajan u svojoj odluci odlazi u Istanbul kako bi se osvetio…

EMITIRANJE:
> Nova TV (ponedjeljak-petak u 20:00h, od 02.01.2012. do ? ) - prikazivanje serije

Što Vas očekuje u idućim epizodama "Izgubljena čast" pročitajte ovdje

Autor: ITVR blog, Nova TV press, 02.01.2012. 19:51
Foto: diziteyze.com


First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni