Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

Naša mala klinika, 1.sezona (epizode)

* Detaljnije o seriji pročitajte ovdje

EMITIRANJE |> završeno

U idućim epizodama:
Epizoda: 26/30 [Ponedjeljak, 12.03.2012.]
Lili (Bojana Gregorić) je prehlađena, pa Slaviček (Ranko Zidarić) sam dolazi na posao. Šemso (Enis Bešlagić) je zabrinut što doktorica Štriga kašlje i misli kako će dijete prije vremena doći na svijet. Ministarstvo je gđi Grospić (Dubravka Ostojić) odobrilo dodatna sredstva, ali ova vijest na Našoj maloj klinici nije radosna, nego samo prilika za svađu. Čini se kako osoblje ima potrebe baš za svime- nekima je važnija nova medicinska oprema, dok drugi smatraju kako je vrijeme za bojenje zidova. Jutarnji kolegij prekinut će Mile (Igor Mešin) koji je u NMK doveo pacijenta sa simptomima SARS-a.

Epizoda: 27/30 [Utorak, 13.03.2012.]
Dr. Toni Grgeč (Goran Navojec) po običaju kasni na posao, a dočeka ga dr. Guzina (Ivica Vidović) s viješću da mora ponavljati završni ispit koji je pao zbog dopinga. S obzirom da u klinici nema ni jednog pacijenta, komisija ga odluči pustiti ako pred njima pusti vjetrove na nekoliko načina. Mile (Igor Mešin) dovozi na kliniku jedinu stvar koju je naslijedio od strica – rabljeni televizor s jednim gumbom.

Epizoda: 28/30 [Srijeda, 14.03.2012.]
Na dan kada je poslovna direktorica Grospić (Dubravka Ostojić) odsutna, Mile (Igor Mešin) na kliniku donosi posljednju investiciju NMK-a. Novi zamrzivač za pospremanje 'medicinskih stvarčica' ubrzo postane idealno mjesto za odlaganje Šemsinih (Enis Bešlagić) sarmi. Primarijus Guzina (Ivica Vidović) stavio je kravatu u čast posjeta donatorice sredstava za nabavu novog ultrazvuka. Budući da nema ni Lili, muški dio osoblja povede raspravu o tome koliko je zapravo trudnicama naporno hodati s trbusima. Pada i oklada! Dr. Kunić (Rene Bitorajac) će cijeli dan glumiti trudnicu.

Epizoda: 29/30 [Četvrtak, 15.03.2012.]
Porta Naše male klinike je poplavljena. Šemso (Enis Bešlagić) se prihvati vodoinstalaterskog posla i zaposli vozača Milu (Igor Mešin). Lili (Bojana Gregorić) presječe oštra bol u trbuhu i zabrine prisutne. Ipak ne dopušta Slavičeku (Ranko Zidarić) da ju dotakne, a Šemso ima recept za rješenje tog problema. Svima je jasno da će dr. Štriga uskoro na porodiljski dopust i razmišljaju o zamjeni. Grospićka (Dubravka Ostojić), međutim, ne planira biti duže vrijeme odsutna nakon rođenja svog djeteta. Na kliniku dolazi svećenik na zahtjev gospodina Zadra (Filip Šovagović).

Epizoda: 30/30 [Neprikazano]
Iza kamere.


Prikazane epizode:
Epizoda: 1/30 [Ponedjeljak, 06.02.2012.]
Na kliniku dovoze pacijenta koji se drži za trbuh i stenje. Liječnici su na mukama, jer je pacijent Japanac i nikako se ne mogu s njim sporazumjeti. Je li u pitanju upala slijepog crijeva? Hoće li operacija riješiti Japančeve teškoće? Zbog loše financijske situacije poslovna direktorica Grospićka (Dubravka Ostojić) ukinula je menzu i zaposlenici su prisiljeni sami se pobrinuti da ne ostanu gladni.

Epizoda: 2/30 [Utorak, 07.02.2012.]
Ministarstvo zdravlja objavilo je natječaj za 3000 operacija hemoroida. Poslovna direktorica Grospić (Dubravka Ostojić) je doznala za natječaj i u ime Naše male klinike odlučila sudjelovati na njemu. U Hrvatsku je dovela poznatog kirurga za hemoroide, dr. Haralda Schmidta (Branko Đurić) iz Švicarske, koji bi trebao na NMK-u operirati hrvatske stražnjice.

Epizoda: 3/30 [Srijeda, 08.02.2012.]
U klinici organiziraju izbore za sve pacijente koji u nedjelju neće moći dati glas u svojoj izbornoj jedinici, što u praksi znači – samo za g. Ivu Zadra (Filip Šovagović). Izbornoj komisiji, koju čine zaposleni u Našoj maloj klinici, predsjeda gospodin koji ima teških probavnih problema. Istovremeno se na klinici pojavljuje gospođa koja želi da joj dr. Veljko Kunić (Rene Bitorajac) napravi manji estetski zahvat s novim lijekom, odnosno otrovom koji uzrokuje botulizam.

Epizoda: 4/30 [Četvrtak, 09.02.2012.]
Dr. Toni Grgeč (Goran Navojec) putem do posla pregazi psa simpatične djevojke. Donese ga u kliniku, gdje nakon pregleda ustanove da psa treba operirati. Hoće li dr. Veljko Kunić (Rene Bitorajac) popisu svojih sposobnosti dodati i operaciju psa? Hoće li simpatična djevojka ostati ravnodušna prema čovjeku koji je spasio njenog Rexija? Kako je primarius Ante Guzina (Ivica Vidović) odsutan, poslovna direktorica odluči napraviti popis opreme u operacijskoj sali. U tome joj mora pomoći dr. Veljko Kunić. To dodatno otežava operaciju na psu, koja zahtjeva vrhunsku konspiraciju. Primarius Ante Guzina se neočekivano vraća u NMK.

Epizoda: 5/30 [Petak, 10.02.2012.]
Portir Šemsudin Dino Poplava (Enis Bešlagić) otvara body shop, u kojem strankama nudi tetovažu, piercanje, bušenje ušiju i slične usluge. Dr. Franjo Slaviček (Ranko Zidarić) hrabro odluči da mu napravi tetovažu. Kad počne s piercingom, u NMK-u stvari počnu ići krivim tijekom. Na kliniku dovedu dijete s probavnim smetnjama.

Epizoda: 6/30 [Ponedjeljak, 13.02.2012.]
Dr. Veljko Kunić (Rene Bitorajac) se preselio u kliniku. Na neodređeno vrijeme. Njemu, odnosno njegovoj odabranici u posjet je došla njezina majka. Na neodređeno vrijeme. Premda majka ima samo dobre namjere, muškarce ne podnosi, a i noću stravično hrče.
U našoj maloj klinici imaju zanimljivog pacijenta; novorođenče, koje stalno plače. No njegove probleme ne rješavaju liječnici nego drugi pacijent g. Ivo Zadro (Filip Šovagović) i sestra Helga (Jadranka Đokić). Kako majka još neko vrijeme neće doći po dijete, zaposlenici se vežu uz njega. Doktor Toni Grgeč (Goran Navojec) ima završni ispit na koncu stažiranja, ali je u strahu da ga neće položiti, jer na klinici nedostaje pacijenata.

Epizoda: 7/30 [Utorak, 14.02.2012.]
Portir Šemsudin Dino Poplava (Enis Bešlagić) na recepciji otvara butik s odjećom i modnim dodacima ekskluzivnih kreatora. I sve po, naravno, iznimno povoljnim cijenama. Pokaže se da roba i nije vrhunske kvalitete. Uz to dr. Franjo Slaviček (Ranko Zidarić) isproba ogroman prsten koji kasnije ne može skinuti s prsta, pa mora ići s njim u vizitu. Vidjevši prsten, dr. Toni Grgeč (Goran Navojec) pomisli kako Slaviček nije heteroseksualac kakvim se predstavlja. A uskoro Franjo Slaviček počne izazivati sve više i više pozornosti. Gospodin Ivo Zadro trpi od tzv.»klima sindroma«. Kako mu liječnici ne mogu pomoći, pomogne mu, koliko najbolje može, portir Šemsudin. Uskoro se u NMK-u počinje pokazivati tajnoviti ekshibicionist.

Epizoda: 8/30 [Srijeda, 15.02.2012.]
Naša mala klinika ima dan otvorenih vrata. Posjetiteljima žele pokazati da je to klinika ljubaznih i stručnih ljudi. Kako je među posjetiteljima ministar zdravlja, osoblje se mora posebno potruditi. Na poticaj Grospićke (Dubravka Ostojić) osoblje se preodjene u pacijente, a pacijenti u liječnike. Stvari se počnu zapletati kada u kliniku dođe ministar - prerušen u pacijenta! Ministrova žena dozna da je njezin muž u klinici, pa ga sva zabrinuta želi vidjeti. Ministar se boji da će ga raskrinkati i zabrani svim ženama ulaz u kliniku. Portir Šemsudin Dino Poplava (Enis Bešlagić) počinje prodavati rabljeni namještaj, što zadaje glavobolje vozaču hitne pomoći Mili Caru. On se naime, vozi uokolo s bolničkim kolima punim namještaja.

Epizoda: 9/30 [Četvrtak, 16.02.2012.]
Liječnički kolektiv NMK-a se pojačava s novim specijalistom, ili točnije specijalisticom. Iz Španjolske se u Hrvatsku vraća dermatologinja dr. Lili Štriga (Bojana Gregorić). Svijet je mali, pa se pokaže da su ona i dr. Franjo Slaviček (Ranko Zidarić) prije 15 godina bili u braku, ali se ona preko noći spakirala i otišla u Španjolsku. Dr. Veljko Kunić (Rene Bitorajac) ima teške probleme zbog prevelike doze lijeka za povećanje spolne moći. Dr. Tonija Grgeča (Goran Navojec) posjeti pacijent kojeg često napadaju krpelji, no pretrage pokazuju da pacijent u stvari ima stidne uši. Dijagnozu je postavila dr. Lili Štriga koja naručuje i lijek. Vidjevši to, portir Šemsudin Dino (Enis Bešlagić) pomisli da ona ima "picajzle" i treba lijek za sebe. Zato pokušava na sve načine spriječiti da se dr. Lili Štriga ponovno zbliži s Franjom Slavičekom.

Epizoda: 10/30 [Petak, 17.02.2012.]
Portir Šemsudin Dino Poplava (Enis Bešlagić) otvara lokal s brzom hranom u kojemu su glavni hit sendviči s gljivama. Kako se dr. Franjo Slaviček (Ranko Zidarić) priprema za odlazak u Ameriku, u zamjenu angažiraju dr. Huberta Dakla, legendu hrvatskog liječništva. U kliniku stiže i gospođa koja ima 1001 problem. Dr. Toni Grgeč (Goran Navojec) se neuspješno bori protiv njih. Hoće li medicinska legenda imati više sreće? Kad u kliniku s jakim bolovima u trbuhu stigne Mile (Igor Mešin), vozač bolničkih kola, Šemsudin zaključi kako nešto nije u redu sa sendvičima s gljivama. Kako spasiti investiciju, a ne podići paniku? Tražeći nepojedene sendviče Šemsudin u knjižnici naiđe na preminulog dr. Dakla. Je li on prva žrtva otrovnih gljiva? Kamo sakriti njegovo tijelo? Problemima kao da nema kraja.

Epizoda: 11/30 [Ponedjeljak, 20.02.2012.]
Primariusa Guzinu (Ivica Vidović) muče krvne žile i Šemso (Enis Bešlagić) mu ''prepiše'' mazanje rakijom u kojoj je mnogo ljekovitog bilja. Radi korištenja Šemsinog lijeka primarius zaudara po alkoholu. Istovremeno, zbog curenja anestezijskih plinova u operacijskoj sali, Guzina je stalno pospan i svi na klinici posumnjaju da primarius tone u alkoholizam. Dr. Kuniću (Rene Bitorajac) dođe g. Kajzer s vrlo specifičnim muškim problemom.

Epizoda: 12/30 [Utorak, 21.02.2012.]
Uprava Naše male klinike dobila je obavijest iz Ministarstva zdravstva da treba promijeniti radno vrijeme klinike. Grospićeva (Dubravka Ostojić), koja zbog alergije neprestano kiše i šmrca, zbog ove odluke iza zatvorenih vrata ima sastanak s primariusom Guzinom (Ivica Vidović). Guzina, kojemu je dosta njezinog šmrcanja, savjetuje joj da počne uzimati lijek protiv alergije, od kojeg je njoj loše.

Epizoda: 13/30 [Srijeda, 22.02.2012.]
Valentinovo je i svi su raznježeni, posebice Šemso (Enis Bešlagić). Ali to za sobom nosi i posljedice. Dr. Slavičeku (Ranko Zidarić) se uslijed nježnosti s dr. Štrigom (Bojana Gregorić) ukoči vrat. A budući da za ukočeni Slavičekov vrat klasična medicina nema odgovarajuće rješenje, Šemso sredi alternativu. Melankolični dr. Kunić (Rene Bitorajac) na svojim leđima nosi već četiri banke. Šemso ga želi iznenaditi rođendanskom zabavom. Gospodin Zadro (Filip Šovagović) ode na zabavu, ali to za njegovo zdravlje ima katastrofalne posljedice.

Epizoda: 14/30 [Četvrtak, 23.02.2012.]
Dr. Slaviček (Ranko Zidarić) odlazi na stručno usavršavanje u SAD, a umjesto njega poslovna direktorica Grospić (Dubravka Ostojić) zapošljava specijalisticu dr. Andersenovu iz Danske. Pritom iskoristi činjenicu da EU subvencionira zapošljavanje svojih stručnjaka u državama potencijalnim pristupnicama EU. Budući da Andersenova govori i razumije samo danski, na svakom koraku prati ju prevoditelj-tumač, koji stres na poslu svladava alkoholom. Miris svježe krvi opet pomiluje nosnice primariusa Guzine (Ivica Vidović). On u Našu malu kliniku poslije uspješnog lova donosi ogromnog medvjeda. Što li će napraviti s mrcinom?

Epizoda: 15/30 [Petak, 24.02.2012.]
Doktorica Andersenova još uvijek je na klinici umjesto doktora Slavičeka, koji svima već jako nedostaje. Uz dr. Štriga (Bojana Gregorić) njegov povratak najviše priželjkuje dr. Kunić (Rene Bitorajac), u kojeg se zaljubila Dankinja. On ju podsjeća na Larsa, njezinu mladalačku ljubav, koji je stradao u medvjeđim raljama. Višnja, Kunićeva djevojka, sumnja da njezin Veljko nešto muti s Dankinjom i pod izlikom bolesti dolazi na Našu malu kliniku vidjeti kako stvari stoje. Andersenica inače marljivo uči hrvatski, ali još uvijek treba prevoditeljske usluge. Kako je gospodin Medvjed zbog problema s pićem dobio otkaz, u ovom nastavku se vraća na posao preodjeven u ženu.

Epizoda: 16/30 [Ponedjeljak, 27.02.2012.]
Dr. Franjo Slaviček (Ranko Zidarić) se vratio iz Amerike i svima na klinici donio darove koji su izazvali opću pomutnju na klinici. Dr. Grgeč (Goran Navojec) je dobio tangice, Grospićka (Dubravka Ostojić) remen, a Guzina (Ivica Vidović) lulu mira. Istovremeno Šemsudinu (Enis Bešlagić) od rođaka iz Bosne stiže paketić pravog domaćeg duhana, pa ga ponudi primariusu, uz napomenu da na klinici ne smije pušiti, jer bi mogao aktivirati protupožarni alarm. Na kliniku stiže i gospodin Rudi koji je, planinareći, pao s visine od 200 metara.

Epizoda: 17/30 [Utorak, 28.02.2012.]
Dok Šemso (Enis Bešlagić) isprobava mađioničarske trikove, Klinici se približavaju kola Hitne pomoći i, umjesto da se zaustave pred vratima, udare u vrata NMK-a. Mile (Igor Mešin) od šoka počne mucati, a Šemso odluči izliječiti ga pod svaku cijenu. U sali za sastanke Kunić (Rene Bitorajac) i Slaviček (Ranko Zidarić) igraju pikado sa slikom omiljene poslovne direktorice. U međuvremenu Grospićka (Dubravka Ostojić) predlaže svom kolektivu da se i NMK uključi u trend i počne pacijentima pružati usluge estetske kirurgije.

Epizoda: 18/30 [Srijeda, 29.02.2012.]
Dok Šemso (Enis Bešlagić) krcka orahe na recepciji, na Našoj maloj klinici se događaju opasne stvari. Poslovna direktorica Grospić (Dubravka Ostojić) i dalje je u ljubavnom zanosu i neprestano se dotjeruje, pa očekuje da i drugi članovi kolektiva porade na svom ''stajlingu''. Kunića (Rene Bitorajac) više brinu pancerice, koje zbog greške proizvođača želi vratiti, a Slaviček (Ranko Zidarić) je zaokupljen Lilinom trudnoćom koja se zakomplicirala.

Epizoda: 19/30 [Četvrtak, 01.03.2012.]
Poslovna direktorica Grospić (Dubravka Ostojić) kasni na posao, pa poštu od Šemse (Enis Bešlagić) preuzme primarius Guzina (Ivica Vidović). Prestravi se kada vidi da je najavljen dolazak financijskog inspektora na kliniku. Dok o toj temi raspravljaju na kolegiju, dolazi dr. Slaviček (Ranko Zidarić) koji sumnja da ima bruh, jer je cijelu noć s Lili Štriga (Bojana Gregorić) ''premještao ormare''. Bruh ima i g. Zadro (Filip Šovagović), pa se Kunić (Rene Bitorajac) sprema operirati obojicu. Dolazak Grospićeve nestrpljivo očekuje i dr. Grgeč (Goran Navojec), no prije nje na kliniku stiže financijski inspektor Petar D. Valentić ili kako ga za Šemso voli zvati – PDV.

Epizoda: 20/30 [Petak, 02.03.2012.]
Mile (Igor Mešin) na kliniku donosi sanitarni materijal među kojim su i hormonski flasteri. Znatiželjni Šemso (Enis Bešlagić) čita upute za uporabu i otkriva da su negativni učinci napetost u grudima, glavobolja i mučnina. Dr. Slaviček (Ranko Zidarić) dolazi s Lili (Bojana Gregorić), no nije se potpuno oporavio nakon operacije. Odlazi na pregled i sa sobom ponese 'flastere'. Gospodična Grospić (Dubravka Ostojić) se vraća s malo povećim trbuhom, a kada ju vidi Grgeč (Goran Navojec) padne od šoka i razbije glavu. Misleći kako je poslovna direktorica trudna, Šemso otvara bocu rakije za dezinfekciju Grgečove posjekotine i nazdravlja djetetu.

Epizoda: 21/30 [Ponedjeljak, 05.03.2012.]
Dr. Toni Grgeč (Goran Navojec) prvi put u povijesti urani na posao i zatekne Šemsu (Enis Bešlagić) kako spava za pultom. Silno raspoložen, budi ga i pokazuje ključeve svog novog auta. Na jutarnjem kolegiju Grospićka ima također dobre vijesti: klinika posluje s dobitkom! Mile dovozi novi električni krevet, ali to ne veseli Šemsu koji se žali na nesanicu. Slaviček (Ranko Zidarić) mu pokušava pomoći, a Šemso brizne u plač. Traži tablete protiv depresije, jer ima razloga vjerovati kako je u susjednoj sobi gospođa koja nosi njegovo dijete.

Epizoda: 22/30 [Utorak, 06.03.2012.]
Poslovna direktorica Grospić (Dubravka Ostojić) zatekne Šemsu (Enis Bešlagić) kako na portirnici gleda kung fu film i suši donje rublje. Bijesna odlazi na jutarnji kolegij i izjavi kako želi novog portira. Liječnici se prepadnu da će Šemso dobiti otkaz, a dr. Grgeč (Goran Navojec) se kasneći ušulja u sobu i pomisli kako govore o njemu. Gospodin Zadro (Filip Šovagović) prokrijumčari u bolničku sobu novog kućnog ljubimca i traži da ga Helga (Jadranka Đokić) pomiluje.

Epizoda: 23/30 [Srijeda, 07.03.2012.]
Sestra Helga (Jadranka Đokić) na pregledu je kod dr. Slavičeka (Ranko Zidarić). Premda su udaljeni jedno od drugoga, dok Franjo 'plete' rukama, Helga jauče od boli. U prostoriju ulazi poslovna direktorica Grospić (Dubravka Ostojić) i promatra neobičan prizor. Na jutarnjem kolegiju odluči pred svima razjasniti o kakvoj se tu medicini zapravo radi. Šemso (Enis Bešlagić) se ne želi javiti na telefon, jer se boji sestrinih potraživanja, no ni ne sluti da je ona svome bratu namijenila posebnu pošiljku.

Epizoda: 24/30 [Četvrtak, 08.03.2012.]
Poslovna direktorica Grospić (Dubravka Ostojić) u Našu malu kliniku uvodi novu uslužnu djelatnost. Naime potpisan je ugovor s Nacionalnom sjemenskom bankom i klinika je otvorena za donatore, a Grospićka poziva osoblje da im se pridruži. Dr. Toni Grgeč (Goran Navojec) zadužen je za postavljanje kabina i pomagala. Prvu 'reviju za odrasle' ugrabi gospodin Zadro (Filip Šovagović). Šemsudin Dino Poplava (Enis Bešlagić) je recepciju pretvorio u koktel bar, gdje miješa čudesne koktele koji pomažu protiv depresije, dekoncentracije i sličnih poremećaja.

Epizoda: 25/30 [Petak, 09.03.2012.]
Dr. Toni Grgeč (Goran Navojec) dolazi s gitarom na posao i vidi kako Šemso (Enis Bešlagić) miješa voćnu masku za lice. Toni namjerava u klinici provesti staru metodu liječenja – glazboterapiju. Grosipćka (Dubravka Ostojić) se šokira ugledavši Šemsu s maskom, a ubrzo joj na pamet padne sjajna ideja o 'bolnici za pružanje njege'. U operacijskoj Sali odvija se za to vrijeme medicinska lutrija. Trbuh gospodina Zadra (Filip Šovagović) idealno je mjesto za izvlačenje kuglica, a Helga (Jadranka Đokić) se bolje snalazi u ulozi voditeljice nego medicinske sestre.

First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni