Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

Frikovi, 5.sezona (epizode)

* Detaljnije o seriji pročitajte ovdje

EMITIRANJE |> završeno

Epizode:
Epizoda: 1/16 [Subota, 31.03.2012.]
Nakon poplave, ljudska stopala isplivaju na obalu između Kanade i Sjedinjenih Država. Ona pripadaju tijelima, na kojima se istražuje na sveučilištu u blizini, no jedan par stopala istražitelji ne mogu identificirati. U suradnji s Brennanom, kanadski forenzičar doktor Douglas Filmore preuzme ostatke ljudskih tijela. Uskoro, skupi par tenisica vodi tim do ubojice. U međuvremenu, Cam pravi planove za studij svoje kćeri bez njenog znanja.

Epizoda: 2/16 [Subota, 31.03.2012.]
Ostaci voditelja televizijskog showa, koji se bavi razotkrivanjem mitova, pronađeni su u divljini. Izgleda da ga je ubila mitska zvijer Chupacabre, životinja koju je istraživao. Osumnjičeni je njegov kolega s rivalske TV stanice i pobornik kriptozoologije, no ugrizi na žrtvi govore da se radi o napadu nemilosrdne zvijeri. U međuvremenu, oporavljeni alkoholičar Vincent Nigel-Murray iskupi se kolegama i neočekivano se ispovijedi.

Epizoda: 3/16 [Subota, 07.04.2012.]
Mladi Shawn, Gus i njihov prijatelj, šmokljan Dennis, dolaze u policiju posjetiti Henryja da vide srušeni NLO. Henry im kaže da je to bio meteorolški balon te tvrdi da NLO-i ne postoje. Vraćamo se u sadašnjost, u dom odvjetnika Kesslera koji priprema tužbu. Njegova se kuća naglo počinje tresti, a TV treperiti. Kessler pokušava popiti tablete, no više ih nema. Uto stiže njegov kolega Toby koji mu nosi spise i novu dozu tableta. Najedanput se na nebu pojavljuje svjetlost i na travnjak slijeće letjelica. Kad iz nje izađe vitko biće, Toby se uputi prema letjelici, a Kessler ga preklinje da ne ide.

Epizoda: 4/16 [Subota, 07.04.2012.]
Shawn i Gus stižu na poprište zločina, u otmjenu vilu gdje je mladi neženja Lance pao i poginuo. Lassie ne vjeruje da je riječ o ubojstvu, dok Shawn misli suprotno. Primjećuje da Lanceu nisu slomljeni gležnjevi i ruke pa pretpostavlja da nije pokušao ublažiti pad i da je već otprije mrtav. Svi odlaze u Lanceovu gajbu kako bi je pretražili. Shawn nalazi knjigu koja se zove "Ubojstvo sa stilom" u kojoj je posveta autora Clivea Prescotta. Ispostavlja se da je Lance bio jedan od Cliveovih najperspektivnijih studenata na kolegiju Umijeće gospodskoga zavođenja.

Epizoda: 5/16 [Subota, 14.04.2012.]
Zamaskirana osoba ukrala je skupocjeni sportski auto pa Lassiter i Juliet kreću u potjeru za njime. Lassiter je frustriran jer su mu kradljivci auta dosad izmicali pa čvrsto odlučuje preuzeti slučaj. Kradljivac kojeg su ganjali naposljetku skonča mrtav pa je ekipa najedanput suočena s ubojstvom i krađom auta. Lassie istražuje ubojstvo.

Epizoda: 6/16 [Subota, 14.04.2012.]
Shawn doživi "viziju" i kaže Lassieju da je ubojica bio u drugom autu kojemu je promijenjen broj šasije. Jules obznanjuje da je žrtva Max Contreras koji je bio povezan s preprodavačem egzotičnih auta, Loganom Pagetom. Henry dopušta Shawnu i Gusu da istraže slučaj, ali zahtijeva da budu izuzetno oprezni dok njuškaju po svijetu "Brzih i žestokih".

Epizoda: 7/16 [Subota, 21.04.2012.]
Shawn i Gus ukrcavaju se na trajekt za otočje Channel, kamo kao volonteri odlaze čistiti okoliš. Zajedno s njima idu ljubitelji prirode, ali i četiri zatvorenika koji moraju na obvezom propisan rad. Gus dobije morsku bolest, a ubrzo on i Shawn naiđu na svezanoga zatvorskoga čuvara Craiga. Kaže im da su zatvorenici koje je čuvao pobjegli i da se skrivaju negdje na trajektu, što Shawn javlja Henryju. Craig, Gus i Shawn nađu se u pat-poziciji sa zatvorenicima koji zahtijevaju da ih puste na splav.

Epizoda: 8/16 [Subota, 21.04.2012.]
Nakon što je večer proveo opijajući se i slušajući lagano žensko pismo na audioknjizi, Shawn se sastaje s Gusom. Svraćaju na kavu prije nego što odu na poprište zločina. Mamuran Shawn govori konobarici da će opet dobiti besplatnu kavu jer će po običaju pobijediti u kvizu. Međutim do koljena ga je potukao Declan Rand, naočit i šarmantan muškarac. Shawn se pita tko je on i ubrzo naiđe na njega na poprištu zločina. Ispostavlja se da Declan izrađuje profile zločinaca i da ga je na slučaju angažirala načelnica Vick.

Epizoda: 9/16 [Subota, 28.04.2012.]
Shawn i Gus nađu se u filmskoj potjeri nakon što ih vladina špijunka Nadia zamoli da joj pomognu pronaći agenta kojemu već neko vrijeme nema traga. Taj se agent zove Strabinsky i jedina je osoba na svijetu koja je uspješno izbrisala vlastiti identitet. Nadia želi učiniti isto jer joj je vlada za petama i želi je privesti zbog nečega što navodno nije učinila. Shawn joj vjeruje zato što poznaje Ewana O'Haru i zato što je vladina seksi špijunka.

Epizoda: 10/16 [Subota, 28.04.2012.]
Shawn i Gus odlaze u Vancouver, u posjet staromu neprijatelju Despereauxu koji je u zatvoru. On ih iskoristi da bi pobjegao i izveo posljednji posao prije nego što ga izruče SAD-u. Dok je u bijegu, netko mu smjesti ubojstvo državnoga tužioca pa zato zamoli dečke da mu pomognu sprati ljagu s njegova imena.

Epizoda: 11/16 [Subota, 05.05.2012.]
Juliet iznenadi Shawna ulaznicama za Festival straha koji se nije održavao 15 godina. Međutim Shawn je već kanio ići s Gusom. Budući da ih ne želi iznevjeriti, Shawn odlučuje ići s oboje različitih dana, ali to im prešuti. Naime, dovoljno je napet što još nije rekao Gusu da je u vezi sa Juliet, a nipošto ne želi da odnos s oboje pati.

Epizoda: 12/16 [Subota, 05.05.2012.]
Shawn i Gus primaju tajanstveni e-mail - pozvani su na Festival cimeta u Dual Spiresu, neobičnome gradiću kojeg praktički nema na karti. Odmah po dolasku nađu se u vrtlogu zagonetne smrti tinejdžerice koja je pod sličnim okolnostima proglašena mrtvom u Santa Barbari, i to prije 7 godina.

Epizoda: 13/16 [Subota, 12.05.2012.]
Shawn i Gus pomažu policiji da riješi jedan slučaj, ali ubrzo su ukoreni jer se nisu držali propisa. Zato ih načelnica Vick šalje na trotjednu obuku u Policijsku akademiju. No, bez obzira na to, Shawn i Gus vraćaju se svomu klasičnom stilu rada.

Epizoda: 14/16 [Subota, 12.05.2012.]
Zbog Shawnova glupiranja nestaju dokazi u tužbi protiv krupnoga zločinca Czarskog. Sud odbacuje slučaj, a Shawn, Gus i Henry dobivaju otkaz. Henry se zapita kako bi Santa Barbara izgledala da se Shawn nikad nije vratio. Otada Shawn počne sanjati niz stvari u kojima nalazi odgovore na to pitanje, a koje mu istodobno sugeriraju kako da sredi Czarskog jedanput zasvagda.

Epizoda: 15/16 [Subota, 19.05.2012.]
Nakon nenandanog ubojstva timaritelja polarnoga medvjeda policija odmah prstom upire u životinju. No Shawn smatra da je medvjed nevin pa se daje u potragu za pravim ubojicom.

Epizoda: 16/16 [Subota, 19.05.2012.]
Mlada žena Allison dolazi na policiju i tvrdi da je pobjegla otmičaru i zloglasnu serijskom ubojici Yinu. Shawn i policija ne vjeruju joj jer razni luđaci već mjesecima tvrde isto.

First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni