Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

Pošteno i prema zakonu, 1.sezona (epizode)

Članak o seriji: Pošteno i prema zakonu (Fairly legal)Emitiranje: završeno
Epizode:
Epizoda: 1/10
Posrednici Kate Reed ovo je prvi dan da se vratila na posao u Reed & Reed nakon smrti svog voljenog oca, osnivača tog odvjetničkog ureda. Ali na Kateinu žalost, malo je vremena za tugovanje: kako Teddyja Reeda više nema, Reed & Reedu gori pod petama i Kateina vještina u razrješavanju sukoba potrebnija je nego ikada. Prvo je "zla" maćeha (i partnerica) Lauren angažira da riješi spor između Charlesa i Douglasa Peasea, oca i sina za kormilom Pease Inc.-a, jednog od najvećih klijenata Reed & Reeda. Dougova nedavna vožnja u pijanom stanju ugrožava realizaciju ugovora na kojem je Reed & Reed radio mjesecima, a Kate mora istražiti prometnu nesreću, smisliti kako da Charlie i Doug prevladaju razmirice i pobrinuti se da svatko od sudionika postupi pošteno svidjelo se to njima ili ne. Kate su u međuvremenu također pozvali da posreduje u sporu zbog propale prosidbe, vrijednom deset milijuna dolara, a ima smo jedan dan da sredi taj slučaj. Kate ima pune ruke posla, ali uz pomoć vjernog tajnika Leonarda, odanog brata Spencera i ne posve bivšeg muža Justina koji je usput još i pomoćnik okružnog tužioca spremna je poduzeti što god je potrebno da spasi stvar.

Epizoda: 2/10
Kate su pozvali da posreduje u sporu između Stevea Jenksa i države Kalifornije. Nakon što je u zatvoru proveo 22 godine zbog ubojstva koje nije počinio, Steve i njegov gramzljivi odvjetnik traže odštetu od dvadeset milijuna dolara. Država, međutim, nudi samo 2,4 milijuna, a Kate je dopala zadaća da pronađe kompromis i rješenje koje će nekako zadovoljiti sve. Ali prije nego što to učini, Kate će morati naći načina da dopre do Stevea za kojeg se boji da je istraumatiziran više negoli se čini. Ma koliko teško bilo srušiti Steveov zid, slučajem Jenks Kate dobiva izliku da odgodi nešto još neugodnije: čitanje oporuke svog oca sa Spencerom i Lauren. Ali ma koliko zauzeta (ili nespremna) bila da se suoči s istinom, Kate ne može izmicati oporuci i njezinom iznenađujućem sadržaju dovijeka.

Epizoda: 3/10
Kate pozivaju u ured suca Nicastra kamo, za promjenu, umalo da nije stigla na vrijeme. Sva sreća, s obzirom na to da sudac nije najbolje volje: bivši srednjoškolski trener footballa njegovog sina našao se u nevolji - zahvaljujući kompromitirajućoj snimci na kojoj mlati igrača - a sudac Nicastro želi da Kate posreduje u sporu između trenera Gardnera i roditelja koji traže njegov otkaz. Dok se Kate prihvaća posredovanja, Lauren je iznenađuje ponudom pomoći oko pro bono slučaja u koji je upleten Katein susjed. Je li moguće da je Lauren taj slučaj prihvatila iz čiste dobrote? Moguće jest. Ali vjerojatno nije. Iako se Kate nipošto ne bi željela zamjeriti sucu Nicastru, njegovom prijatelju treneru Gardneru loše se piše, a situaciju i sam otežava time što ne dolazi na posredničke sastanke, a k tomu je još i udario oca jednog igrača. No kad Ricka, igrača sa snimke, hitna dopremi u bolnicu nakon što se srušio na treningu, Kate se iznenadi kad otkrije što se doista zbilo između Ricka i njegovog trenera. Sad samo mora naći način kako da razriješi ovaj sukob. No što ako ne može? E, pa onda bi se mogla naći lisicama vezana za klupu. Ponovno.

Epizoda: 4/10
Kate preuzima medijaciju između Boa, voditelja popularne kulinarske emisije, i direktora tvrtke koja pokušava masovno proizvesti Boov unikatni umak za roštilj. Nakon sedamnaest pokušaja da repliciraju umak, dvije se strane nisu uspjele sporazumjeti oko recepta. Ali onda se umiješala Kate. Slučaj kreće iznenađujućim smjerom nakon što Kate otkrije da Bo i njegova producentica Beth nisu oni za koje se izdaju. Ispostavlja se da je stručnjakinja za roštilj i recepte zapravo Beth, a nažalost, pojavljuje se i njezin agresivni otac koji želi dio njezine zarade. Kate se našla usred opasnog obiteljskog spora, a njezino posredništvo - i život koji se Beth silno trudila izgraditi - u opasnosti su da netragom nestanu. Dok Kate poučava Beth kako da se suprotstavi ocu, Lauren i Justin su prisiljeni vojevati svaki svoju bitku. Dok se Lauren muči kako bi se dokazala bivšem Teddyjevom klijentu ženomrscu, a Justin odvaguje bi li se oglušio na šefove želje u vezi s novim slučajem ili ne, postaje jasno da Beth nije jedina koja uči kada treba udariti šakom o stol.

Epizoda: 5/10
Kad su Kate pozvali da posreduje u sporu između osiguravajućeg društva i čovjeka kojeg je udario kombi, slučaj se činio posve jednostavan. No prvi je dojam vara: žrtva, Richard, nije pretrpio trajne ozljede nakon nesreće, ali nije više onaj stari. A Marsha, njegova supruga, smatra da je, unatoč tomu što se čini da se Richard posve oporavio, suprug kojeg je poznavala i voljela umro. Kate sad mora uvjeriti osiguravajuće društvo da su Marsha i Richard izgubili više nego što se na prvi pogled čini. I, što je još važnije, mora pomoći paru da shvati da ih nesreća, premda je izmijenila njihov odnos, nije lišila prilike da budu sretni zajedno. Kate u međuvremenu pokušava pomoći Justinu da riješi problem s golim susjedom, a Kate i Lauren nastoje ući u trag Davidu Smithu, tajanstvenom čovjeku koji se spominje u Teddyjevoj oporuci. Kad su ga uspjele naći, David odbija progovoriti, ali Kate u tome ne vidi zapreku. Za nju negativan odgovor jednostavno ne dolazi u obzir.

Epizoda: 6/10
Kad je klijent John Marsden zatražio od Kate da finalizira otkaz jednom od njegovih zaposlenika, njoj se taj zadatak nije učinio kompliciran. Nažalost, otpušteni Marcus Wright ne želi otići mirno. Wright je pod ugovornom obvezom da se ostavi prototipa na čijem razvoju radi, ali on ga ne želi predati. Obični otkaz uskoro se pretvara u obračun na krovu. Kate sad ima pune ruke posla oko toga kako da nađe nestali prototip, sačuva Marcusa od zatvora i usreći svog klijenta Marsdena. Ni Lauren nije ništa lakše dok za važnog klijenta vodi brakorazvodnu parnicu. To, međutim, nije lako kad jedna od strana odbija izaći iz svoje samotne šumske kolibe, a kamoli potpisati dokumente za razvod braka. No na sreću svoje klijentice, Lauren zna biti vrlo uvjerljiva. Čini se da Kate nije jedina stručnjakinja za medijaciju u Reed & Reedu.

Epizoda: 7/10
Preko klijenta Reed & Reeda Kate se prihvaća onog što misli da će biti relativno jednostavno posredovanje u kreditnom sporu. Ali otkad je to Kate išta jednostavno? Ispostavilo se da se slučaj ne vrti toliko oko kredita koliko oko krađe identiteta i prijevare Ureda za useljeništvo. Kate sad mora smisliti kako da pomogne Sofiji Peni, američkoj vojnikinji i domoljupki - koja, eto, zapravo nije američka državljanka - da izbjegne deportaciju. A da bi u tome uspjela, za pomoć će se morati obratiti nekomu komu inače ne bi - Lauren. Zauzeta Sofijinim slučajem, Kate Leu zadaje da istraži zagonetku oko Davida Smitha i pronađe Smithov sudski dosje. Kad se Leo dokopa dokumenata, u šoku otkriva Smithov zločin i ulogu Teddyja Reeda u tom slučaju, a ta nova informacija Kate i Lauren zasipa s više pitanja nego ikad prije. U međuvremenu, došao je trenutak da Kate i Justin finaliziraju svoj razvod. No potpisivanje tih papira Kate pada daleko teže nego što je uopće mogla pretpostaviti.

Epizoda: 8/10
Potpisivanje ugovora o glazbenoj licenciji zamrsilo se više nego što je itko očekivao, kad su dva od tri izvorna člana benda koji se proslavio samo jednim hitom odbila potpisati odobrenje da se njihov hit upotrijebi u reklami. Ali Maca i Sherry, sad nastavnike u sretnom braku, ne sputava njihova pohlepa, nego to što ne žele imati nikakve veze s trećim članom benda, Paulom Sheltonom. Kao što Kate uskoro otkriva, ni Paulu odobrenje licence nije važno samo zbog novca; na samrti je, a kako mu je preostalo samo nekoliko mjeseci života, želi ponovno uspostaviti kontakt sa svojim bivšim kolegama iz benda i njihovim sinom tinejdžerom Brandonom. Može li Kate uvjeriti nekadašnje prijatelje da zaborave prošlost i usredotoče se na obnovu odnosa u ono malo vremena što im preostaje, ili je ipak previše mostova porušeno? Slučaj između dva igrača internetskih igara pokazuje se nešto manje zamršen nakon što Kate obje strane uspije nagovoriti da se nađu licem u lice. Internetske igre možda jesu multimilijunska industrija, ali stvarni ljudski kontakt ništa ne može nadomjestiti. Naravno, ni to ne ispadne uvijek prema planu, na što Kate podsjeti tužba kupaca Kateinog i Justinovog starog stana, koja probudi stare uspomene iz njihovog braka. A usprkos svim njezinim naporima, Kateini pokušaji da nagovori Davida Smitha da progovori postigli su slabe rezultate, i sve se više čini kako istina iz Teddyjeve prošlosti možda nikad neće isplivati na vidjelo.

Epizoda: 9/10
Kate otkriva da nije uvijek lako spojiti prijateljstvo s poslom, nakon što prijateljici iz srednje škole pomogne oko njezinog predbračnog ugovora, odnosno, konkretnije, oko predbračnog ugovora koji je otac tjera da potpiše. Joseph Chang zabrinut je da Eric, siromašni zaručnik njegove kćeri Julie, koji k tomu nema ni roditelje, želi svoj dio taekwondo carstva koje su Joseph i Julie izgradili, i spreman je učiniti sve u svojoj moći da to spriječi - pa makar unio i razdor između kćeri i muškarca kojeg voli. Ali Kate to ne namjerava dopustiti, pa će i ona učiniti sve u svojoj moći kako bi dvoje golupčića - i nezadovoljni otac - našli načina da postanu obitelj. A ako mora, posegnut će čak i za nekim svojim tekvandoškim vještinama. Taj je slučaj dirnuo Kate u žicu, s obzirom na to da su njezini osjećaji prema vlastitom ocu mutniji nego ikad, zahvaljujući informacijama koje je David Smith napokon predao. Sad kad je doznala više o očevim poslovima sa Smithom i o tome kako je osnovan Reed & Reed, Kate je otkrila da prošlost nije uvijek lijepa. Ali to ne znači da je spremna dići ruke od potrage za odgovorima.

Epizoda: 10/10
Justin se uvrijedi kad Kate ne dođe na njegovu dodjelu strukovnih nagrada i šokira se kad njoj izleti da je trudna, da bi na kraju pobjesnio nakon što liječnik to opovrgne. Predanom očuhu Peteu Marshallu treba posredništvo između njega i majke njegove pokojne supruge koja njegovu pokćerku Veronicu želi odvesti u rodnu Hrvatsku, ali zbog njihovog natezanja Veronica bježi. Maćeha Lauren daje Kate otkaz nakon susreta sa sunasljednikom Davidom Smithom, kojeg isplaćuje, zaprijetivši mu beskonačnim natezanjem po sudovima. Sudac Nicastro rekvirira Kate da posreduje između vječno zavađene braće Ralph...


First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni