Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

Recenzija: Društvena mreža - "Pasija internet Isusa"

David Fincher ima razloga pjevušiti hitoidnu pjesmicu Britney Speares "Ooops I did it again" i Fincher je ponovno napravio čisto remek-dijelo. Iako nije tako snažno vizualno kao njegove ranije genijalne umotvorine ("Klub boraca","Neobična priča o Benjaminu Buttonu") to je i dalje punokrvni i apsolutno autorski film jednog od najboljih redatelja novog milenija.

slika




Glumačka družina koja je izvela ovu dramu je najbolji spoj glumaca ove godine. Uz Jesseja Eisenberga koji apsolutno briljira u ulozi Marka Zucerberga posebno se istaknuo i "budući Spiderman" - Andrew Garfield te Ronnya Mara (nasljednica Noomi Rapace u ulozi jednog od najjačih likova moderne literature Lisbeth Salander u remakeu filma "Muškarci koji mrze žene" kojeg će gle čuda režirati Fincher) u ulozi njegove nesuđene djeve bajne. U ovom filmu stvarnost i nije tako "bajna" jer se vrlo oštro prikazuje ispraznost interneta i te velike "socijalne" mreže.

slika




Ipak da ne bi mislili da je najveća Pasija internet Isusa (Mark Zucerberg) što ga u genijalnoj prvoj sceni uz vjerojatno najveću količinu riječi (koju je večinu izrekao nadobudni Eisenberg) ikad upotrebljenom u prvom kadru Pasija dolazi u obliku tužbe bivšeg najboljeg frenda (Andrew Garfield) kroz sudsku parnicu otkrivamo priču o nastanku Facebooka i shvaćamo da je najveće čudo interneta nastalo zbog pijanog ispada. Upravo zbog svega toga film proglašavaju najboljim ovogodišnjim uratkom te je jedan od glavnih favorita za Oscara u svim bitnim kategorijama.

Budući da akademija nije nagradila prošli Fincherov uradak koji je po mom mišljenju bio mnogo superiorniji od također vrlo dobrg "Miljunaša ulice" možda će se ove godine iskupiti za svoj propust. No ako se upuste u takve "djelatnosti" vjerojatno će naštetiti "Crnom labudu" i drugim nezavisnijim filmskim ostvarenjima istog ako ne i većeg kalibra od ovog (još jedanput spomenimo moju omiljenu riječ) genijalnog rekem-dijela (to su ustvari dvije-tri riječi,ali dobro).





Moj komentar:
Društvena mreža je film nabrijanog tempa sa mnoštvom kulturnih referenci glumaca te apsolutno vjerno prikazuje život studenata i geekova interneta. Zabavit će vas i na kraju natjerati da se zagledate u dubinu i svog profila na Facebooku te da se zapitate koliko dugo vam treba da stisnete "Log out".

Oprez: Film nije za glupane,ljude koji ne mogu pratiti izuzetno brze dijaloge te za neupućene u neki novi svijet. Jedan je od prvih istinskih drama u 21.stoljeću i zato ljubitelji filmova kao što su "Zameo ih vjetar" ostanu radije kod kuće i žive u prošlosti jer je ovo nabrijani kult klasnik za budućnost.


Pročitaj još recenzija...


Autor: A.A., 31.12.2010. 13:02



First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni