Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

Liz Taylor - najbolje od najboljeg

Umrla je legendarna Elizabeth Taylor o kojoj mladi gledatelji vjerojatno znaju jako malo jer dobre stare filmove rijetko viđamo na televiziji. Zato je Cinematical priredio 5 isječaka iz njezinih najboljih filmova u kojima je pokazala glumački talent zbog kojeg je i dobila 2 Oscara:

1. 'Tko se boji Virginije Woolf?' (1966)
Zlobnici će reći da je film u kojem Liz Taylor i Richard Burton glume bračni par alkoholičara koji se voli i mrzi - očito autobiografski! Svejedno, riječ je o jednom od najboljih filmova Mikea Nicholsa koji je Taylorici dao da se razmaše i pokaže sve svoje negativne emocije, a to joj je donijelo drugog Oscara u karijeri.


2. 'Mačka na vrućem limenom krovu' (1958)
Elizabeth Taylor u ovom filmu ima za partnera Paula Newmana, što je još jedna kombinacija za pamćenje. Ova adaptacija Tennesseeja Williamsa omogućila je Liz da odigra još jednu ulogu bijesne i očajne supruge, a Newman joj je odlično asistirao i uvjerljivo odigrao alkoholičara.

3. 'Butterfield 8' (1960)
Taylor nije voljela ovu melodramu, ali je prihvatila glumiti u ovoj emotivnoj priči o prostitutki koja bježi od duhova prošlosti. Nakon ovog filma zasluženo je dobila svog prvog Oscara te je promijenila studio i glumila u 'Kleopatri' koja će joj donijeti milijun dolara i poznanstvo s Richardom Burtonom.


4. 'Mjesto pod suncem' (1951)
Još jedna priča o ljubavi i strasti koja vodi u tragediju. Elizabeth je u svom najboljem izdanju jer glumi glamuroznu i elegantnu Angelu Vickers koja pomućuje razum muškarcima svojim ljubičastim očima.

5. 'Iznenada, prošlog ljeta' (1957)
U ono vrijeme Tennessee Williams je bio jako popularan, pa je po njegovoj priči snimljena i ova drama o mračnim tajnama, homoseksualnosti i lobotomiji. Elizabeth je glumila još jednu traumatiziranu junakinju, a ona i Katharine Hepburn dobile su i nominacije za Oscara.



Autor: ITVR, 26.03.2011. 13:20



First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni