Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

Preminuo Ivica Vidović

Ivica Vidović, legenda hrvatske glumačke scene, umro je danas (18.04.) u Zagrebu u 72. godini života.



Vidović se dugo borio s teškom bolesti. Liječnici u zagrebačkoj bolnici Rebro nisu ga uspjeli spasiti.

Vidović je prije dvije godine operirao čvoriće na glasnicama, a u rujnu prošle godine dijagnosticiran mu je rak. Nedavno je Vidović operiran i treći put, ali iako je do samog kraja bio optimističan i odlučan, borbu s opakom bolešću nije uspio dobiti.



Svi ostali šokirani kad su čuli tužnu vijest, pogledajte komentare njegovih suradnika...

Dalibor Matanić: "Katastrofa. Nedavno sam čuo da je bolestan i to je za mene bio totalni šok, veliko iznenađenje", rekao nam je Dalibor Matanić, koji je Vidovića režirao u filmu "Fine mrtve djevojke". "Ivica je jedan od onih tipova az koje mislite da će uvijek biti oko vas. Ako sam od ikoga naučio kako skrivati piće od svoje bolje polovice, onda je to bio on"

Tarik Filipović: "Što o tome reći? Cijela nacija i šire zna da nisu bila dva takva kao što je Ivica Vidović. To je bio jedan poseban, divan čovjek, dobri duh i odličan glumac. Bio je izraziti pozitivac, nevjerojatno šarmantan. S njim je bilo milina biti u društvu"

Urša Raukar: "Otišao je jedan velikan kojeg sigurno nikad nećemo zaboraviti"

Filip Šovagović: "Ivica mi je bio jedan od najboljih prijatelja i kad bi od sto prijatelja oduzeo njih 98, on bi se ugurao u ta preostala dva. Falit će mi njegove riječi 'Čekaj čas', to je stalno ponavljao, to je bio okidač za smijeh. Pamtit ću tog čovjeka samo po dobru"

Barbara Nola "Ne mogu riječima opisati koliko je je žao za Ivicu. Ne samo da je bio veličanstven umjetnik, koji je trebao dobiti nagradu hrvatskog glumišta, već je bio i skroman čovjek koji nije sebi davao na važnosti. Ivicu sam gledala u najdivnijim i najkreativnijim ulogama, a u životu uvijek je bio spreman na najbolju zajebanciju i tulumarenje. Bila je to jedna mlada duša i divan umjetnik"

Rene Bitorajac: "Izgubili smo velikog glumca i dobrog kolegu"



Autobiografija:
Ivica Vidović je rođen u Beogradu 10. svibnja 1939. godine. Na Kazališnoj akademiji u Zagrebu diplomirao je 1963. godine nakon čega počinje raditi u zagrebačkom HNK, a kroz karijeru je bio član i drugih kazališnih kuća. Za svoje uloge u teatru višestruko je nagrađivan.

Šira ga publika, međutim, najviše pamti po ulogama u filmovima i televizijskim serijama. Posebno treba istaknuti njegove poznate uloge Servantesa u "Našem malom mistu", Očalinka u "Velom mistu" i Vinka Marinića u "Inspektoru Vinku", kao i nastupe u filmovima "Prometej s otoka Viševice", "U gori raste zelen bor", "WR: Misterije organizma", "Servantes iz malog mista", "Ritam zločina", "Izbavitelj", "Čovjek koji je volio sprovode", "Kako je počeo rat na mom otoku"...

Vidović je 1996. godine odlukom predsjednika Franje Tuđmana odlikovan Redom Danice Hrvatske s likom Marka Marulića, 2005. godine dobio je godišnju Nagradu "Fabijan Šovagović" koju Društvo hrvatskih filmskih redatelja dodjeljuje glumcu ili glumici čije je djelo ostavilo trajan trag u povijesti hrvatskog filma, a iste godine je dobio i nagradu Grada Zagreba.






Autor: ITVR, 18.04.2011. 22:00


First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni