Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

"Bratstvo", druga sezona na RTL2

Kriminalistička dramska serija "Bratstvo" vraća se na male ekrane i to u svojoj drugoj sezoni na RTL-u 2 nedjeljom u 21:35h.

Repriza 2.sezone na RTL2 svake nedjelje u 21:35h


Tommy Caffee cijenjeni je političar i ugledni građanin čija je politička karijera u samom usponu. Njegov brat Michael je mafijaš koji je prije sedam godina pobjegao iz Hilla, irske radničke četvrti u Providenceu kako bi spasio glavu od Pattyja, mafijaškog bossa koji ga je htio ubiti.

Ova dramska kriminalistička serija u tri je sezone ispričala priču o braći koja se nađu na suprotnim stranama zakona, svaki s vlastitim vrijednostima i težnjom zaštite istih. Inspiraciju za seriju autor je pronašao u istinitoj priči o braći irskog podrijetla i suprotstavljenih životnih odabira. James „Whitey" Bulger ml. bio je gangster koji je deset godina bio pri samom vrhu FBI-jeve liste bjegunaca, a njegov brat William Bulger moćni političar koji je čak bio predsjednik senata države Massachusetts, a kasnije je zauzeo visoki položaj u sveučilišnom sustavu te države.

I dok je originalna zamisao bila snimanje filma, autor Blake Master odlučio je odnos braće dinamičnije i detaljnije prikazati kroz TV-seriju, a odlična gledanost prve, potakla je televizijsku kuću Showtime na snimanje još dvije sezone ove dramske kriminalističke serije koja je u mnogočemu uspoređivana s popularnim Sopranosima.

2.sezona ima 10 epizoda


U naslovnim ulogama odličan posao odradila su dva Jasona. Tako se u ulozi brata s krive strane zakona pojavljuje Jason Isaacs, poznat po ulozi Luciusa Malfova u nekoliko nastavaka filmskog mega hita o Harryju Potteru, dok drugog brata, uzornog političara, tumači Jason Clarke. U ulozi Tommyjeve problematične supruge pojavljuje se Annabeth Gish, koju pamtimo po ulogama u serijama „Zapadno krilo" i „Dosjei X", a majku braće Caffee tumači Fionnula Flanagan, koja je za tu ulogu i višestruko nagrađena.

Snimana u američkoj saveznoj državi Rhode Island, u gradu Providenceu, serija je tri puta mijenjala ime. Originalan naslov „Down City" autor je promijenio u „The Hill" da bi na kraju dobila ime „Bratstvo". Zanimljiva je i činjenica kako su sve epizode naslove dobile po religijskim tekstovima.

U priči o savezništvu i odanosti, rivalstvu i osveti te obitelji i obvezi podsjetit ćemo se kako je često pogrešno promatrati svijet crno-bijelo i kako su gotovo uvijek svi segmenti života, od obiteljskog do poslovnog, kao i međuljudski odnosi, ispunjeni razno-raznim nijansama.

Autor: ITVR, 27.07.2011. 12:54


First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni