Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

Pogledajte što Vas očekuje u jesenskoj shemi na HTV-u

Kao i ostale TV kuće, i HTV je predstavio svoju jesensku shemu koja počinje 19.rujna na oba HTV-ova kanala.

Dobro jutro Hrvatska i dalje je sa Vama na prvom programu od 7 sati ujutro


U prijepodnevnim satima na Prvom programu HTV-a prevladavaju emisije jednostavnije forme – od servisnih informacija i uključenja u jutarnji život Hrvatske u "Dobro jutro Hrvatska" do putopisnih i igranih serija. Istodobno, na Drugom programu prikazuju se emisije iz Dječjeg programa.

Poslijepodne obilježavaju ga emisije namijenjene različitim dobnim skupinama, među kojima i one namijenjene starijoj populaciji ("Treća dob" ; "Drugo mišljenje"). S "Hrvatskom uživo" i vijestima u 17h ulazi se u predvečerje koje počinje vrlo uspješnom emisijom "Osmi kat" (prema ocjeni gledatelja kroz fokus grupe, emisija koja je imala isključivo izvrsne ocjene za koncepciju, produkciju, uređivanje i vođenje) i nastavlja se igranom serijom prije "Dnevnika" u 19:30. U isto vrijeme na Drugom su programu emisije za djecu i mlade.

Hloverka Novak Srzić će uz kolegu Mislava Togonala vodit i uređivati emisiju "Otvoreno"


Termin između 20 i 23 sata, počinje dramskim serijama, kvizom ili glazbenom emisijom. Slijede kontakt politički i društveni programi ("Puls Hrvatske" ponedjeljkom i "Otvoreno" utorak-četvrtak), emisije o gospodarstvu ("Svijet profita"), Europskoj uniji ("To je Europa"), kulturi ("Pola ure kulture") i emisija koja potiče humanitarno djelovanje ("Misija"). I dalje ćemo gledati vanjskopolitički magazin "Paralele", ali i tjedni magazin "Oko globusa". Nakon "Dnevnika 3" i "Vijesti iz kulture" predviđeni su kulturološki sadržaji (dokumentarni filmovi i europski film).

U isto vrijeme na Drugom su programu, uz prijenose sportskih događaja, igrane serije (upravo je otkupljena slavna američka serija "Žica" -The Wire), filmovi i emisije za mlade (glazbena emisija "Hit TV", "Animatik" - emisija o umjetničkoj animaciji i animiranim filmovima, "Traumatologija" koja prati ekstremne sportove te emisija u kojoj se svojim filmovima predstavljaju mladi hrvatski autori).


Večernji program vikendom u znaku je iznimno vrijednih i atraktivnih proizvoda HTV-a (dramska serija "Loza", "Hrvatski kraljevi", "Ples sa zvijezdama"…) kao i niza premijernih igranih filmova te filmskih klasika.

S emitiranjem nastavlja kultni HTV-ov talk show "Nedjeljom u 2".

Emisija "Otvoreno" emitirat će se tri puta tjedno, od utorka do četvrtka, bavit će se jednom aktualnom temom. Voditelji i urednici emisije bit će Mislav Togonal, i Hloverka Novak Srzić. Namijenjena je javnoj raspravi u kojoj će sudjelovati značajne osobe iz javnog života, a koja će obrađivati aktualne društvene i političke teme. Prema rezultatima istraživanja, ľ ispitanika fokus grupa izjasnilo se da bi ponovno željeli gledati emisiju "Otvoreno".

Vanjskopolitički magazin "Oko globusa" tjedni je pregled najvažnijih događaja u svijetu, autorice Elizabete Gojan. Dio tema bit će posvećen i značajnim zbivanjima u regiji.

Dokumentarno-informativni serijal "To je Europa" autora Damira Matkovića daje priliku našim gledateljima da sami provjere kako žive građani u Europskoj uniji. Glavni junak emisije je gledatelj HTV-a koji traži odgovor na svoje pitanje vezano za EU, a kamera prati njegov put do odgovora.

Leona Paraminski jedna je od glavnih zvijezda nove HTV-ove dramske serije "Loza"


DRAMSKE SERIJE:
"Loza" dramska je serija u kojoj se kroz obiteljsku intrigu oslikava suvremena gospodarsko-politička stvarnost.
"Provodi i sprovodi" – humoristična je serija koja komičnim zapletima i raspletima odražava našu stvarnost
"Stipe u gostima" u četvrtoj sezoni jednako će osvajati publiku svojim duhovitim dijalozima i situacijama


"Hrvatski kraljevi" – igrano-dokumentarno-obrazovni projekt autora Domagoja Burića prikazuje najranije i po mnogočemu najzanimljivije razdoblje hrvatske povijesti od doseljenja Hrvata do kraja vladarske dinastije Trpimirovića u 11. st. U seriji je korištena najmodernija kompjutorska 3D tehnologija te raskošna kostimografska i scenografska izvedba koji pridonose uspostavljanju uzbudljive slike hrvatskoga srednjovjekovlja.

"Sve u 7" novi je kviz rađen prema formatu "Risking it all", koji se emitira dva puta tjedno. Koncipiran je na postavkama suprotnim od popularnog Milijunaša.

"Bitka za Vukovar" dokumentarna je serija koja u 10 epizoda prikazuje tragediju grada heroja, njegovih stanovnika i branitelja tijekom Domovinskog rata. Ovu seriju HTV emitira u povodu obilježavanja 20. obljetnice pada Vukovara.

"Vrtlarica", autorska emisija Kornelije Benyovsky Šoštarić, afirmira aktivan odnos prema prirodi i bavljenje vrtlarstvom te podiže svijest o očuvanju okoliša.

"Animatik" je serija emisija o umjetničkoj i festivalskoj animaciji unutar koje se, uz razgovore relevantnih gostiju u studiju, prikazuju animirani filmovi. Ovaj sadržaj u skladu je i s preporukama europskih institucija koje potiču proizvodnju animiranih programa zbog važnosti toga segmenta na umjetničkom, gospodarskom i kulturnom planu.

HTV priprema bogat strani filmski program iz kojeg izdvajaju "Kraljev govor"


Ove sezone gledatelji HTV-a uživat će u velikim filmskim ostvarenjima. Možemo se pohvaliti uistinu sjajnim filmskim programom. Među ostali, na HTV-u ćete gledati King's speach, Slumdog millionaire, The queen.

Na male ekrane stiže i nova sezona serije "Nijemi svjedok". Hvaljena serija "Prljavi, seksi novac" vraća se s drugom sezonom.

Obožavatelji vrhunskih TV serija zasigurno će doći na svoje jer će HTV ove godine prikazati hvaljenu dramsku kriminalističku seriju "The Wire".

Nastavlja se i prikazivanje serije "Bez traga", "Dr. House" ulazi u 6. sezonu, "Tračerica" u 2., a prikazat ćemo i 8. sezonu serije "24". Očekuje vas i 2. sezona "Lark Risea do Candleforda".


BOGAT SPORTSKI PROGRAM:
Nedjeljom popodne nastavlja s emisijom Olimp. Srijedom prenosimo nogometnu Ligu prvaka, četvrtkom Euroligu. Na HTV-u ćete gledati i Davis cup, Rukometnu ligu prvakinja, Rukometnu ligu prvaka, hokej - Ebel ligu, Svjetsko prvenstvo u gimnastici, Svjetski kup u gimnastici, Svjetski skijaški kup, Kvalifikacije nogometne reprezentacije za Euro 2012., Snježnu kraljicu, Europsko prvenstvo u nogometu, Olimpijske igre u Londonu…

Autor: ITVR, 07.09.2011. 13:29
Foto: aeon-project-hr.webs.com, 24sata.hr, www.philmology.com


First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni