Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

Odaberite najbolji "Petak 13."

Petak 13. je danas. Želimo Vam da i danas ostanete živi i zdravi i da odaberete najbolji dio iz serijala filmova o "Petku 13."...

Petak 13..zaliven


U komentar na kraju posta ili ti ga članka napišite koji Vam je dio najbolji iz ove vrlo popularne horor franšize.

Za one koji se osjećaju prestrašenima čim pogledaju naslov preporučamo da pročitaju neki drugi članak sa bloga, a da s ovog šmugnete što prije party


Friday the 13th, original
godina: 1980.
IMDB ocjena: 6.3/10

Radnja ukratko: Godine 1958. dvoje mladih savjetnika ubijeno je u kampu Crystal Lake. Dvadeset godina kasnije, kamp se ponovno otvara zbog čega je grupa mladih tinejdžera volontera poslana u kamp kako bi ga pripremila za otvaranje.
Pri dolasku u kamp, prva iz grupe, Annie biva ubijena. Uskoro dolazi i ostatak grupe od šestero mladića i djevojaka koju čine Alice, Bill, Marcey, Jack, Brenda i Ned. U kampu ih dočeka voditelji organizator projekta Steve Christy koji odlazi u grad po namirnice, ostavljajući mlade volontere da preuređuju i pripremaju kamp.
Predvečer počinje nevrijeme, a osim kiše noć skupini mladih donosi mnogo veće probleme, u obliku nepoznatog ubojice koji hara kampom i ubija ih jednog po jednog.


Friday the 13th, dio 2.
godina: 1981.
IMDB ocjena: 5.6/10

Radnja ukratko: Nekoliko mjeseci nakon krvavih ubojstava koje je počinila Pamela Voorhees kako bi osvetila svoga sina Jasona, Alice se oporavlja. Međutim, ispostavlja se kako Pamelin sin nije izgubio život utapljanjem, već je živ i obitava u kolibi kraj kampa Crystal Lake. Štoviše, vidio je Alice kako ubija njegovu majku te se osvećuje ubivši Alice.
Pet godina kasnije, otvoren je novi izletnički kamp nedaleko starog. Nova grupa mladih čiji je zadatak voditi kamp, pretražujući okolinu nailazi na ruševine starog kampa. Njihov dolazak uznemirava Jasona čija se kuća nalazi u blizini te počinje ih napadati.


Friday the 13th, dio 3.
godina: 1982.
IMDB ocjena: 5.2/10

Radnja ukratko: Grupa mladih dolazi kampirati na područje nekadašnjeg kampa Crystal Lake koji nadzire psihopatski ubojica Jason. Jason je živ!


Friday the 13th, dio 4. : The Final Chapter
godina: 1984.
IMDB ocjena: 5.4/10

Radnja ukratko: Nakon što je u prethodnom dijelu ubijen, Jason oživljava u mrtvačnici, ubije osoblje; dr. Axela i medicinsku sestru Morgan te se vraća na područje Crystal Lake kampa. Istovremneno, obitelj Jarvis, gđa. Jarvis , njena kći tinejdžerka Tricia i dvanestogodišnji sin Tommy, obitava na istom području. Također, grupa mladih koju čine Paul, njegova cura Sam, Ted, Jimmy, Doug i njegova djevojka Sara , dolaze tulumariti kuću do Jarvisovih. Tu upoznaju Triciju i Tommyja, ali i dvije blizanke Tinu i Terri te njihova suputnika Roba.
Navečer započinje tinejdžerska zabava, ali i Jasonov krvavi pohod kada počne ubijati jednog po jednog iz grupe mladih.


Friday the 13th, dio 5. : A New Beginning
godina: 1985.
IMDB ocjena: 4.2/10

Radnja ukratko: Otkopavanje Jasonova groba nije bila dobra zamisao. Nikako.


Friday the 13th, dio 6. : Jason Lives
godina: 1986.
IMDB ocjena: 5.3/10

Radnja ukratko: Jason ponovno živi. Metalna poluga i grom bili su dovoljni za nastavak Jasonova života.


Friday the 13th, dio 7. : The New Blood
godina: 1988.
IMDB ocjena: 4.7/10


Friday the 13th, dio 8. : Jason Takes Manhattan
godina: 1989.
IMDB ocjena: 4.0/10

Radnja ukratko: Jason odlazi na brod pun maturanata koji su krenuli prema Manhattnu. No...tko je rekao da će stići na odredište?


Friday the 13th, dio 9. : Jason Goes to Hell: The Final Friday
godina: 1993.
IMDB ocjena: 4.1/10


Friday the 13th, remake
godina: 2009.
IMDB ocjena: 5.5/10

Radnja ukratko: Novi "Petak 13." započinje Jasonom Voorheesom, dječakom iz Crystal Lakea koji se navodno utopio u obližnjem jezeru zbog nepažnje tinejdžera koju su ga trebali čuvati. Njegova majka, koja cijelo vrijeme traži osvetu za svog sina, biva ubijena desetljećima poslije toga. Područjem se počinju širiti glasine da je jezero ukleto. Od ovog trenutka film postaje kombinacija prva četiri originalna filma, ali u ovom filmu je Jason prikazan kao ljudsko biće, a ne kao zombi ili superman. Jason sada traži osvetu za brutalno ubojstvo svoje majke Pamele, a njegov uvrnuti um neće prezati ni od čega.


Držimo Vam fige da ovaj, petak 13., ne pođe po zlu i da na nikoji način ne budete ničija žrtva, pogotovo ne Jasonova wink

Autor: ITVR / IMDB.com, 13.01.2012. 13:07
Foto: ITVR blog


First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni