Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

Simpsoni, 20.sezona (The Simpsons 20.)

Humoristična serija koja se najdulje emitira u televizijskoj povijesti - kulturna je institucija. Pisana je inteligentno, humor joj je subverzivan i oduševljava svojim duhom. U povijesnoj 20. sezoni "Simpsoni" i dalje ismijavaju sami sebe i sve oko sebe.

Simpsoni, 20.sezona - ponedjeljak-petak u 19:20h na HTV2 (počevši od 06.veljače 2012.)


U 2007. Simpsoni su proslavili dotad nezabilježen broj od 400 epizoda, a počeo se prikazivati i dugo očekivani cjelovečernji film.

Seriju vole i kritičari, a dobila je i mnoga priznanja, kao što je nagrada Peabody, 23 nagrade Emmy, 23 nagrade Annie, četiri nagrade Genesis, devet nagrada International Monitor i sedam nagrada Environmental Media.

U Guinnessovoj knjizi rekorda upisana je kao najdulje emitirana animirana TV serija u prime time terminu, te TV serija s najviše gostujućih zvijezda. Homer Simpson prepoznat je kao pop ikona, a njegov uzvik negodovanja "D'oh!" ušao je kao službena riječ u rječnik Oxford English Dictionary.

Simpsoni imaju i zvijezdu na hollywoodskoj Stazi slavnih. Serija je obarala rekorde i u maloprodaji, kao najbolje prodavani TV proizvod u DVD formatu u povijesti.

Gostujuće zvijezde u posjetu Springfieldu u ovoj su sezoni Denis Leary, Brian Grazer, Robert Forster, Julia Louis-Dreyfus, autor križaljka Merl Reagle, Shohreh Aghdashloo, Mark Cuban i Marv Albert.

Simpsoni žive u gradiću Springfieldu. Homer je sigurnosni inspektor u tamošnjoj nuklearnoj elektrani. Marge pokušava održati mir u obitelji. Bart je nestašan desetogodišnjak. Osmogodišnja Lisa inteligentna je vegetarijanka koja svira saksofon, a djetešce Maggie emocije izražava pomoću dudice. Gledatelji su također zavoljeli bogat i ponekad osobenjački svijet ostalih stanovnika Springfielda.

Glas su Simpsonima i ostalim stanovnicima Springfielda dali Dan Castellaneta kao Homer, Krusty, djed, Barney, gradonačelnik Quimby i podvornik Willie; Julie Kavner je Marge, Patty i Selma; Nancy Cartwright je Bart, Nelson i Ralph Wiggum; Yeardley Smith je Lisa; Hank Azaria je Moe, Apu, šef policije Wiggum, profesor Frink, skupljač stripova i dr. Nick Riviera; te Harry Shearer kao g. Burns, Smithers, Ned Flanders, ravnatelj škole Skinner, velečasni Lovejoy i Kent Brockman.

Simpsoni, koje je kreirao karikaturist Matt Groening, prvi su se put pojavili 1987. kao serija kratkih filmova od 30 sekunda. Groening ih je proizveo za seriju The Tracy Ullman Show. Prvi takav film prikazan je 19. travnja 1987., u trećem tjednu prikazivanja ove prime time serije.

Vrlo brzo Simpsoni dobivaju vlastitu seriju, s posebnom božićnom premijerom u trajanju od pola sata 17. prosinca 1989., a od 14. siječnja 1990. s redovitim prikazivanjem.

EMITIRANJE:
> HTV2 (ponedjeljak-petak u 19:20h, od 06.02.2012. do ? ) - premijerno prikazivanje 20.sezone

Autor: ITVR blog, HRT.hr, 02.02.2012. 22:15
Foto: bigshinyrobot.com


First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni