Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

HRT-ov treći program bit će specijalizirani kulturni, znanstveni i obrazovni kanal

Hrvatska radio-televizija i sedam nacionalnih institucija i udruga koje djeluju na području obrazovanja, kulture, znanosti i umjetnosti 10. veljače su u HRT-ovu domu potpisale pismo namjere o suradnji u osmišljavanju programa i stvaranju programskih sadržaja u sklopu novog specijaliziranog kanala HTV 3.

HRT-ov treći program bit će specijalizirani kulturni, znanstveni i obrazovni kanal


U osmišljavanju sadržaja za novi kanal, koji prema privremenome ugovoru s Vladom HRT treba pokrenuti tijekom 2012. godine, s javnim servisom surađivat će Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Sveučilište u Zagrebu, Matica Hrvatska, Društvo hrvatskih književnika, Institut hrvatske glazbe, Koordinacija za medije Hrvatskog društva producenta i Društvo hrvatskih filmskih redatelja.


"Danas svjedočimo kreiranju jednog novog proizvoda Hrvatske radio-televizije, a to je Treći program HTV-a, koji će biti specijaliziran za kulturu, znanost i obrazovanje. Sada smo u poziciji da predlažemo novi ugovor između Vlade RH i HRT-a i želja kuće je da hrvatskoj javnosti damo jedan program koji će apsolutno zadovoljiti onu javnu funkciju koju HRT ima. Na novom kanalu predstavit ćemo ono najbolje što imamo, otvarat ćemo i teme kako razvijati hrvatsko društvo i mislim da ćemo u sinergiji svih institucija koje su danas ovdje okupljene dobiti jedan vrlo kvalitetan proizvod, rekao je predsjednik Uprave HRT-a Josip Popovac uoči potpisivanja pisma namjere.


Popovac je također izrazio uvjerenje kako će novi proizvod biti prepoznat u obitelji javnih radio-televizija u Europi, ali i kod hrvatskih građana i pretplatnika koji od HRT-a tako nešto očekuju.

Predsjednik HAZU, akademik Zvonko Kusić, rekao je kako inicijativa dolazi u pravi čas. Znanost, obrazovanje i kultura strateški su važni za svaku zajednicu. Napredak gospodarstva, sve promjene u društvu su bazirane na ovim temeljima. Estradizacija koja je zahvatila medijski prostor smanjivala je udio kulture i obrazovanja, mislim da je ovo veoma važno, pogotovo prije ulaska u Europsku uniju, rekao je Kusić.

Predsjednik Društva hrvatskih filmskih redatelja Antonio Nuić potpisivanje pisma namjere ocijenio je kao povijesni dan. Ovo je povijesni dan i početak kraja priče o neiskorištenim potencijalima; novi program još će više naglasiti ulogu HRT-a kao javnog servis, istaknuo je Nuić.

Autor: ITVR blog / HRT.hr, 10.02.2012. 14:35
Foto: itvr.blog.hr


First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni