Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

Provjereno: Kako nas nadziru

U godinama isprepletenim korupcijskim aferama, kada tvrtke angažiraju privatne detektive za pregled jesu li im prostorije ozvučene kako bi mogle održavati povjerljive sastanke, ekipa Provjerenog istražuje tko ima pravo prisluškivanja u Hrvatskoj i na čiji nalog.

Provjereno, 23.velječe


Emisija otkriva kamo ti dosjei odlaze, što se s njima događa, kada se i na koji način uništavaju. Saznat ćemo tko nadzire rad tajnih službi, kako se prisluškuju telefoni u Hrvatskoj, kojom tehnologijom i može li se sve to otkriti.

Provjereno istražuje i rad preko studentskih ugovora u situacijama kada niti jedan od potpisnika takvog ugovora nije student. Poslodavcima je jeftinije na taj način nekoga zaposliti, a ako novi radnik nije student, osigurati mu takav ugovor nije teško. Na taj način zakoni se sustavno krše i jedini koji imaju koristi od ovakve prijevare su poslodavci.

Gotovo 350 tisuća ljudi koji u ovom trenutku traže posao i svaki dan na burzi pregledavaju nove oglase za bilo kakav posao nisu u konkurenciji. Tužna je istina da im se takvi radnici jednostavno ne isplate. Kako to funkcionira u stvarnosti, ekipa Provjerenog doznala je iz prve ruke.

Vidjet ćemo koliko televizor, računalo, pisač i drugi uređaji u našem stanu troše energiju i onda kada su isključeni. Računica je stigla iz Energetskog instituta Hrvoje Požar i to nakon testa kojeg su pripremili za kamere Provjerenog. Krenuli su s pretpostavkom kako je u prosječnom kućanstvu barem deset aparata cijelo vrijeme uključeno u struju.

Test i računica stručnjaka s Instituta pokazali su da na taj način mjesečno u vjetar doslovce bacimo od 30 do 50 kuna. Iako taj iznos ne zvuči kao značajna ušteda, priča se mijenja kada se ta ušteda izračuna za cijelu godinu. Taj godišnji iznos od 600 kuna natjerat će mnoge na razmišljanje.

Emitiranje: Provjereno | 23.velječe, u 22:20h na Novoj TV

Autor: ITVR blog / Nova TV press, 23.02.2012. 21:23
Foto: itvr.blog.hr


First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni