Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

Downton Abbey - vrhunska kostimirana dramska serija na malim ekranima

Hugh Boneville i Maggie Smith predvode glumačku postavu u izvrsnoj i višestruko nagrađivanoj britanskoj seriji, koju HTV premijerno prikazuje. Uz šest Emmyja, te brojne druge nominacije i nagrade, serija je upravo osvojila i Zlatni globus u kategoriji najbolje TV serije.

Downton Abbey - nedjeljom u 20:55h na HTV1 (počevši od nedjelje, 05.veljače 2012.)
Što Vas očekuje u idućim epizodama "Downton Abbeya" pročitajte ovdje


Radnja serije odvija se na edvardijanskom vlastelinskom imanju 1912. godine i bilježi živote obitelji Crawley i njihove služinčadi.

"Godine 1912. Engleska je u previranju. Naizgled spokojna i ukopana u stoljetnim tradicijama, no u samo deset godina Prvi svjetski rat i razdoblje jazza uništit će svaki oblik sigurnosti. Upravo u toj prekretnici kročimo u svijet Downton Abbeyja, velikog vlastelinskog imanja gdje stoluje velika vlastelinska obitelj Grantham zajedno s njihove tri kćeri. Kućanstvo vodi batler Carson i kućanica gospođa Hughes. Svi se oni, svatko na svoj način, moraju nositi s nadolazećim promjenama. Glumačku podjelu predvodi Maggie Smith u ulozi udove grofice, Hugh Boneville i Elizabeth McGovern kao grof i grofica Grantham, Dan Stevens i Penelope Wilton kao neželjeni nasljednik i njegova majka, a poslugu predvode Jim Carter kao Carson i Phyllis Logan kao gospođa Hughes. Svi će oni oživjeti dvorane i hodnike Downtona i unijeti u njih sjaj, stegu i strast." (Julian Fellowes)




Laura Mackie, ravnateljica dramskog programa ITV-a: "Oduševljeni smo što smo uspjeli okupiti tako sjajnu glumačku postavu za Downton Abbey. Činjenica da smo privukli neka od najboljih britanskih glumačkih imena, svjedoči kvaliteti Julianovog izvrsnog scenarija i produkcijskog tima."

Downton je imanje vlastelinske obitelji Crawley koji naslov grofova of Granthama nose od 1772. godine. Plemenitaška obitelj živi u salonima, knjižnici i prekrasnim spavaćim sobama s čijih visokih prozora puca pogled na park. No ispod njih žive drugi stanovnici: posluga. A oni se drže svojih položaja i naslova jednako čvrsto kao i plemenitaši. Neki od njih odani su obitelji i posve su obilježeni običajima i načinom života u Downtonu, dok ostali traže nove mogućnosti i prilike u životu ili ljubav ili samo pustolovine. No razlika je u tome što služinčad o svojim poslodavcima zna nebrojene tajne, dok vlastelinska obitelj o njima ne zna gotovo ništa.

Serija "Downton Abbey" snimljena je u koprodukciji Carnivala i Masterpiecea, a izvršni su producenti direktor Carnivala Gareth Neame, Julian Fellowes i Rebecca Eaton (WGBH). Prva epizoda serije emitirana je u jesen 2010. na ITV1.

Producentica serije je Liz Trubridge (Iz vrijeme u vrijeme (From Time to Time), A Short Stay in Switzerland), producent je Nigel Marchant (Fanny Hill, The Philantropist), a režiju potpisuju Brian Percival (Gracie, A Boy Called Dad), Ben Bolt (Doktor Martin, Pepeo pepelu (Ashes to Ashes)) i Brian Kelly (Lilies, Torchwood).

EMITIRANJE:
> HTV1 (nedjelja u 20:55h, od 05.02.2012. do ? ) - premijerno prikazivanje


Što Vas očekuje u idućim epizodama "Downton Abbeya" pročitajte ovdje

Autor: ITVR blog, HRT.hr, 04.02.2012. 15:55
Foto: fanpop.com


First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni