Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR se od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NaslovnicaNajnovije vijestiMišljenjaRecenzijeArhiva vijestiKino preporukeSerijeEpizode serijaImaš pitanje za nas?

Downton Abbey, 2.sezona

Jedna od najgledanijih i najbolje ocijenjenih serija u ovom desetljeću "Downton Abbey" ove se nedjelje nastavlja na HTV-u, novim epizodama druge sezone.

Serija Downton Abbey - nedjeljom u 21:05h na HTV1 (počevši od nedjelje, 25.ožujka 2012.)Što Vas očekuje u idućim epizodama druge sezone "Downton Abbeya" pročitajte ovdje

Briljantan scenarij oskarovca Juliana Fellowesa (Gosford Park), iznimne interpretacije poznatih britanskih glumaca, predivne lokacije (dvorac Highclere u Berkshireu) i raskošni kostimi - sve to pridonijelo je da ova serija postane vrhunska poslastica.

Serija je do sada nominirana za mnogobrojne ugledne svjetske nagrade, a osvojila je, među ostalim, čak šest Emmyja i dvije BAFTA-e. Na ovogodišnjoj dodjeli Zlatnog globusa imala je četiri nominacije, a proglašena je najboljom u kategoriji najbolje mini-serije ili TV filma. Zanimljivo je spomenuti da je prva sezona serije ušla i u Guinnessovu knjigu rekorda kao serija s najvećim brojem pozitivnih kritika.

Druga sezona serije zbiva se u vrijeme Prvog svjetskog rata, koji će u mnogočemu promijeniti život u Downtonu.

Na početku prve epizode, u studenom 1916., obitelj i služinčad uređuju kuću za koncert kojim žele prikupiti sredstva za seosku bolnicu kako bi mogla primiti više ranjenika s bojišta. Nova sluškinja Ethel Parks zamijenila je Gwen, ali zbog njezine hvalisavosti ostali je dobro ne prihvaćaju, što će joj O'Brien na grub način pokazati pred cijelom obitelji.

O Robertu, grofu od Granthama, skrbi se drugi lakaj William jer je Bates otišao na pokop svoje majke. Robert je imenovan vojnim zapovjednikom grofovije. Žarko želi u boj i stoga se William smatra kukavicom što se nije unovačio, iako ga njegov otac, udovac, preklinje da to ne učini. Robert se osjeća isključenim iz ratovanja i stoga je oduševljen prijedlogom da postane brigadirom za mjesne dragovoljce. No na svečanoj večeri pukovnije nade će mu se rasplinuti kada spozna da je to samo počasni naslov.

Isobel Crawley kaže Robertu i Cori da se Matthew zaručio te da svoju zaručnicu Laviniju Swire želi dovesti u Downton. Smatra da je došao trenutak da se svi izmire, budući da je Matthew na prvoj crti bojišta. Unatoč razočaranju što je Matthew zaboravio Mary, Robert pristaje na to. Sybil je osupnuta pogibijama mnogih mladića, a Isobel joj predlaže da postane pomoćnom medicinskom sestrom.

Carson se pokušava snaći samo s jednim lakajem, a gđa Hughes je u strahu da će svisnuti od silnog posla. Branson uči Edith voziti. Ona se nada da će moći biti vozačica jer su svi muškarci uvojačeni.

Po povratku iz Londona Bates u Downton donosi vijesti koje će Anni promijeniti život.
Nakon što čuje da se Matthew zaručio, Mary obitelji objavi da je upoznala Richarda Carlislea (Iain Glen), vlasnika žutih novina i ratnog profitera.

U Downton stiže i Batesova žena Vera (Maria Doyle Kennedy). Anna otkriva da je Ethel Veri govorila o tajnama Downtona. Vera je pristigla kako bi Batesu rekla da se odbija razvesti od njega. Budući da je naslijedio majčin novac, ona želi Batesa natrag, a prijeti da će u suprotnom novinarima ispričati priču o skandalu ledi Mary. Bates zna da je poražen. No, nije svjestan da je razgovor čula gospođa Hughes. Robert je bijesan zbog cijele situacije, a Anna je posve shrvana.

Na bojištu u sjevernoj Francuskoj Matthew usred borbe u rovu prepozna Thomasa...

EMITIRANJE: HTV1, nedjeljom u 21:05h (premijerno se prikazuje druga sezona, u periodu: od 25.03.2012. do 13.05.2012.)

Što Vas očekuje u idućim epizodama druge sezone "Downton Abbeya" pročitajte ovdje

Autor: ITVR blog, HRT.hr, 23.03.2012. 11:47
Foto: blogspot.com


First tab is active by default:

$('#example').tabs();
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.
Na blogu se dogodila revolucija!
ITVR od 11.lipnja 2012. na novoj adresi, sa novim imenom i prezimenom:
METOX blog

NAJNOVIJE vijesti

Odsada najnovije filmske i televizijske vijesti pratite na Metox blogu, klikni OVDJE


IZGUBLJENA ČAST

Članak o prvoj sezoni
Epizode prve sezone

Članak o drugoj sezoni